آزمایش موتور جت چینی با سرعت 16 برابر سرعت صوت!

آزمایش موتور جت چینی با سرعت 16 برابر سرعت صوت!

آوا مسکن: چین یک موتور جت ماورای صوت را که قادر خواهد بود با 16 برابر سرعت صوت حرکت نماید و برای رسیدن به هر نقطه از کره زمین تنها به دو ساعت زمان نیاز دارد، آزمایش کرد.


به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، دانشمندان در چین ادعا می کنند که یک موتور جت مافوق صوت به نام "sodramjet" ساخته اند که می تواند با ۱۶ برابر سرعت صوت پرواز کند. بگفته دانشمندان، ساخت این موتور جت بدان معناست که هواپیمایی که با چنین موتورهایی مجهز شده است، می تواند طی دو ساعت به هر کجای دنیا پرواز کند.
پرواز آزمایشی نمونه اولیه این موتور در یک تونل باد در پکن چین انجام شد و رانش عالی، بازده مناسب سوخت و ثبات عملیاتی را به نمایش گذاشت.
پژوهشگران می گویند این نوع موتور می تواند در هواپیماهای قابل استفاده مجدد از نوع جوی که به صورت افقی از باند فرودگاه بلند می شوند، به سمت مدار زمین شتاب می گیرند، سپس باردیگر وارد جو زمین می شوند و در نهایت در یک فرودگاه فرود می آیند، استفاده گردد.
موتور "sodramjet" در این آزمایش، با سرعت حداکثر ۹ برابر سرعت صوت در یک تونل باد قدرتمند آزمایش شد.
از لحاظ تئوریک این موتور می تواند یک هوابرد را تا ۱۶ برابر سرعت صوت شتاب دهد، اما هنوز به مرحله آزمایش در دنیای واقعی نرسیده است.
پژوهشگران می گویند تنها تونل بادی که می تواند این موتور را آزمایش کند، هم اکنون در چین در حال ساخت است.
این تیم اطمینان دارد که "sodramjet" می تواند به نخستین پروازهای تجاری مافوق صوت تحقق بخشد.
این نخستین بار نیست که دانشمندان چنین موتوری می سازند. ایالات متحده قبلاً موتور "اسکرم جت"(scramjet) را ساخته بود که پیش بینی می شد عملکرد بهتری نسبت به موتورهای جت معمولی با سرعت مافوق صوت داشته باشد. با وجود این، پروژه طراحی "اسکرم جت" گرفتار شکست و تعلیق شد.
کارشناسان می گویند بعید نیست که آزمایش "sodramjet" مدتی پیش انجام شده و حالا اعلام شده باشد. چونکه چین برنامه مافوق صوت خودرا به سبب استفاده بالقوه نظامی آن تا حدی مخفی نگه می دارد.
به هر حال بنظر می رسد که رؤیای انسان برای پرواز سریع تر، در ارتفاع بالاتر و به نقاط دوردست در زمان کمتر، بیش از هر زمان دیگری به تحقق نزدیک شده است.
نتایج این تیم تحت هدایت پروفسور "زونگلین جیانگ" از انستیتوی مکانیک آکادمی علوم چین در مجله چینی Aeronautics انتشار یافته است.




منبع:

1399/09/14
12:17:36
5.0 / 5
844
تگهای خبر: ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است