رئیس سازمان مالیاتی:

دریافت مالیات از مسكن های خالی

دریافت مالیات از مسكن های خالی

به گزارش آوا مسكن رئیس كل سازمان امور مالیاتی كشور با دفاع از ایده دریافت مالیات از خانه های خالی اظهار داشت: این كار كه سبب رونق خرید و فروش می شود، باید بر مبنای اطلاعات وزارت راه و شهرسازی بررسی و اجرا شود.


به گزارش روز یكشنبه ایرنا از وزارت امور اقتصادی و دارایی، سیدكامل تقوی نژاد در گفت و گویی تصریح كرد: در سال 93 تفكری در مجلس شورای اسلامی بود كه چرا تولیدكنندگان باید مالیات بدهند اما كسانی كه در بخش مسكن فعالند، مالیات نپردازند؛ این كار درستی بود و باعث رونق خرید و فروش می گردد.
وی تصریح كرد: البته این نوع مالیات هنوز دریافت نشده است و باید بر مبنای اطلاعات وزارت راه و شهرسازی در این باره تصمیم گیری شود.

** 90 درصد اظهارنامه ها الكترونیكی دریافت می شود
تقوی نژاد درباره الكترونیكی شدن سیستم نظام مالیات اظهار داشت: اكنون سمانه ثبت نام مالیات 100 درصد الكترونیكی است و بالغ بر 90 درصد اظهارنامه ها به صورت الكترونیك دریافت می گردد.
وی اضافه كرد: امروز سامانه مجوز و پرداخت الكترونیكی شده است و ما قابلیت این را داریم كه كاغذ را از نظام مالیاتی حذف نماییم و این كار بزودی انجام می گردد و با این كار اقدامات بزرگ نظام مالیاتی برای مردم روشن خواهد شد.
رئیس كل سازمان مالیاتی با اشاره به اینكه سامانه املاك هم به صورت آزمایشی در حال تنظیم است و تا آخر سال سراسری می شود، اظهار داشت: برنامه بعدی در زمینه املاك این است كه امور آن در سال آینده به دفترخانه ها واگذار شود و مردم در این زمینه نیازی به رجوع به مراكز مالیاتی نخواهند داشت.
تقوی نژاد اظهار داشت: در بعد نظارت بر ادارات مالیات، سه روزه پاسخ ادارات ثبت داده می گردد و تلاش بر این بوده است كه انتظار در ادارات مالیات تا حداقل ممكن كاهش یابد.
وی درباره اجرای طرح جامع مالیاتی هم اظهار داشت: این طرح بزرگترین پروژه نرم افزاری در كشور است كه 32 زیر پروژه داشت و بیشتر آن به بهره برداری رسیده است؛ در این بخش كارآمدی نظام مالیاتی مد نظر است.
تقوی نژاد اظهار داشت كه نرم افزار مورد استفاده در این طرح جامع مالیاتی بومی بوده و مشكلات نرم افزاری و سخت افزاری و هم پیاده سازی شبكه آن رفع شده است.
رئیس كل سازمان امور مالیاتی خاطرنشان كرد: پاشنه آشیل نظام مالیاتی كشور تكمیل سامانه های اطلاعاتی است كه از سه ماه گذشته شروع شده و در حال تكمیل است.

** مالیات بر ارزش افزوده ضد تولید نیست
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره مالیات بر ارزش افزوده هم اظهار داشت: امروزه مالیات بر ارزش افزوده جایگزین دیگر مالیات ها شده است؛ در این بخش مالیات به حلقه آخر برخورد می كند و در اصل از تولید رد می گردد و مصرف كننده مالیات را پرداخت می كند.
تقوی نژاد با اشاره به اینكه در قالب مالیات بر ارزش افزوده، خیلی از مالیات ها و عوارض تجمیع شده كه این رویه به نفع تولید و تولیدكننده است، اظهار داشت: با عنایت به به انتها رسیدن دوره پنج ساله اجرای آزمایشی این قانون، لایحه دایمی شدن آن در دولت تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
رئیس كل سازمان مالیاتی اظهار داشت: در لایحه پیشنهادی اشكالات كنونی قانون برطرف شده و جرائم هم به شدت كاهش یافته است؛ برای نمونه اكنون فعالان اقتصادی كه با دولت قرارداد دارند، مالیات را از دستگاههای دولتی دریافت نمی كنند كه این در لایحه جدید برطرف شده است.
تقوی نژاد در ادامه اظهار داشت: دانشگاه تهران مطالعه ای انجام داد و اثر مالیات بر ارزش افزوده در تولید را بررسی كرد كه نتایج آن نشان داده است مالیات اثر كاهنده در تولید نداشته است و اگر به دستی اجرا شود، هیچ زیانی متوجه بخش تولید نخواهد بود.

**پیشنهاد كاهش 6 درصدی مالیات بر ارزش افزوده طلا
رئیس كل سازمان امور مالیاتی درباره نظر دولت در خصوص دریافت مالیات بر ارزش افزوده از طلا تصریح كرد: اگر زمان اجرای مالیات بر ارزش افزوده، دریافت مالیات از طلا آغاز نمی شد، این كار بهتر اجرا می شد.
تقوی نژاد با اشاره به اینكه در لایحه پیشنهادی مالیات بر ارزش افزوده، نرخ این مالیات به صورت عموم 9 درصد تعیین شده اما برای كالاهایی چون سیگار و سوخت بیشتر است، اظهار داشت: تنها كالایی كه مالیات بر ارزش افزوده كمتر محاسبه شده طلاست كه 3 درصد در نظر گرفته شده است.
تقوی نژاد اظهار داشت: در این زمینه نشست های زیادی انجام شده است و بزودی هم با نمایندگان بخش طلا گفت و گوهایی خواهیم داشت تا به چارچوب مشخصی برسیم.


**رشد هشت درصدی مالیات اصناف طی 2 سال
رئیس كل سازمان مالیاتی درباره مالیات دریافت شده از اصناف هم تصریح كرد: امسال از یك میلیون و 200 واحد صنفی مالیات دریافت شد كه نسبت به مالیات پرداختی آنها در سال 83 فقط هشت درصد افزایش داشته است.
تقوی نژاد با اشاره به اینكه طبق سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی باید درآمدهای مالیاتی جایگزین پول نفت شود و دستگاه های اجرایی باید از مالیات ستانی حمایت كنند، اظهار داشت: اصل تعریف شده در این زمینه درباره تعامل با مردم است؛ اگر فعال اقتصادی در بخش حقیقی فعالیت داشته باشد با فعال در بخش حقوقی تفاوت دارد و ماده قانونی خاص خویش را دارد. ما با تكمیل سامانه اطلاعاتی و دریافت اطلاعات دقیق از مودیان و ذینفعان و توسعه فرهنگ راستگویی به مشتریان به سمت خود اظهاری می رویم.
تقوی نژاد اضافه كرد: میزان معافیت در جداول مشخص شده است و مودیان در این زمینه آگاهی كافی دارند. اگر مودیان مالیاتی دفتر و اسناد كافی داشته باشند می توانند میزان درست مالیات را تشخیص دهند.
به گفته وی، برای مالیات سال 95 كه امسال دریافت شد، خوداظهاری یك میلیون و 700 هزار واحد صنفی پذیرفته شد.
وی تصریح كرد: برنامه سازمان امور مالیاتی این است كه در آینده بیش از 80 درصد اطلاعات مالیاتی مودیان پذیرفته شود و تنها رسیدگی در زمینه 15 تا 20 درصد مودیان پرریسك مورد بررسی قرار گیرد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2025
خبرنگار: لیلا جودی **انتشاردهنده: فرهاد راستی

 

1396/11/01
13:35:40
5.0 / 5
4889
تگهای خبر: مسكن , مالیات , خرید , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است