طلا و دلار جای خرید خانه را گرفت
به گزارش آوا مسکن، دبیر اتحادیه مشاورین املاک ضمن اشاره به وضعیت رکود و تورم بازار مسکن گفت خیلی از سرمایه گذاران بسمت بازارهای موازی هچون طلا و دلار رفته اند
به گزارش آوا مسکن به نقل از خبر آنلاین؛سعید لطفی دبیر اتحادیه مشاورین املاک ضمن اشاره به وضعیت فعلی بازار مسکن افزود: سال جاری با عنایت به رکود و تورم بازار ملک و املاک، شرایط کلی نسبت به سالهای گذشته تفاوت چندانی نداشته است، رکود موجود در بازار که از قبل هم وجود داشت، همچنان ادامه دارد و کاهش قدرت خرید مردم سبب گشته است این روند پایدار بماند.
مهر در خبری نوشت: وی خاطرنشان کرد: بازار مسکن زمانی رونق می گیرد که آرامش نسبی در آن برقرار باشد. طبق آمار پخش شده از طرف شهرداری ها، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش در صدور پروانه های ساخت داشته ایم و این مساله نشان داده است که سازندگان هم تمایل چندانی به آغاز پروژه های جدید ندارند. از طرفی، عرضه و تقاضا توازن لازم را ندارد و خیلی از متقاضیان، به بازار مسکن روی خوش نشان نمی دهند.
لطفی همینطور با اشاره به اینکه مردم بیشتر به سوی بازارهای موازی همچون دلار و طلا حرکت کرده اند، اظهار داشت: این بازارها به سبب نقدشوندگی بالا، متقاضیان ترجیح می دهند سرمایه گذاری خویش را در آن حوزه انجام دهند. به همین دلیل، برای سال جدید هم چشم انداز مثبتی از رونق بازار مسکن پیش بینی نمی شود و روند تورمی فعلی تداوم خواهد داشت.
وی در ادامه به عملکرد بانکها در عرصه مسکن اشاره نمود و اظهار داشت: هیچ نوع تسهیلات مؤثری در عرصه خرید مسکن در اختیار مردم قرار نگرفته و در نهضت ملی مسکن هم بانکها به تعهدات خود عمل نکردند. بانکها فعالیتهای ساختمانی و معاملات ملکی را دنبال می کنند و متاسفانه نظارت مؤثری بر عملکرد آنها وجود ندارد.
لطفی در رابطه با وام خرید مسکن هم بیان کرد: وامی که مجلس مصوب کرده، یک میلیارد و دویست و هشتاد میلیون تومان با نرخ سود ۲۳ درصد است و اقساط ماهانه آن حدود ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می شود؛ این رقم برای خیلی از متقاضیان قابل پرداخت نیست و این نوع وام ها بیشتر شبیه یک نمایش است تا تسهیلات حقیقی.
وی ضمن اشاره به عدم تعهد بانکها در اعطای تسهیلات نهضت ملی مسکن اظهار داشت: دولت باید نظارت جدی داشته باشد و دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور باید به این مساله ورود کنند، چونکه این رفتار نوعی خیانت به اقتصاد کشور است.
لطفی در آخر در رابطه با شرایط بازار و خانه دار شدن مردم اظهار نمود: چند عامل مانند خروج کارگران افغان، کمبود نیروی کار ماهر و مشکلات انرژی هزینه تولید مسکن را بالا برده است و اخطار می دهم که سال آینده اجاره بها افزایش خواهد یافت و دوره انتظار برای خانه دار شدن بالاتر از ۱۰۰ سال شده و عملا برای خیلی از مردم نا ممکن شده است.
۲۱۷
این پست را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب