در تهران مازوت سوزی نداریم

در تهران مازوت سوزی نداریم

به گزارش آوا مسکن، معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران اشاره کرد: نیروگاه های استان تهران و کارخانجات اطراف تهران از مازوت استفاده نمی کنند و بدین سبب در تهران مازوت سوزی نداریم.


به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا، زهره عبادتی در این زمینه اظهار داشت: ما هم اکنون در نیروگاه هایی که در اطراف تهران هستند و در استان تهران، سوخت مازوت نداریم.
وی درباره ی تولید گاز متان در مراکز دفن زباله جنوب تهران نیز اظهار داشت: زمانی که زباله را دفن می نماییم، یکسری فرآیندهای بی هوازی در مراکز دفن اتفاق می افتد تا پسماندها تجزیه شوند.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: زمانیکه پروسه دفن پسماند بی هوازی است، یکی از گازهایی که ناشی از این پروسه تولید می شود، گاز متان است. بدین سبب تولید گاز متان در مراکز دفن پسماند، موضوعی طبیعی است، مگر این که مدیران اجرای پسماند، از روش هایی غیر از روش دفن استفاده کنند، اما تا آن زمان که روش مدیریت پسماند، دفن زباله است، گاز متان هم تولید می شود.
عبادتی اشاره کرد: البته باید توجه داشته باشیم که متان، گازی است که می تواند تبدیل به انرژی شده و گرما و برق تولید نماید. بدین سبب گازی اقتصادیست. منتها نیازمند این است که در مراکز دفن پسماند، این گاز با روش های مهندسی، استحصال شود. حتی در همه جای دنیا نیروگاه هایی را در کنار مراکز دفن زباله ایجاد می کنند تا از این گاز بهره گیرند.
وی اظهار داشت: ما دراین زمینه پیگیری هایی را انجام دادیم. شهرداری تهران هم برنامه هایی دارد که امیدواریم زودتر اجرا شود. هرچند قبلا هم برنامه هایی ارائه شد، اما متأسفانه به سبب تحریم ها امکان اجرای پروژه ها ایجاد نشد. با اینحال اطلاع داریم که پروژه استحصال گاز متان در برنامه های شهرداری تهران وجود دارد.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران که در یک برنامه تلوزیونی صحبت می کرد، باردیگر درباره ی بحث سوخت مازوت در تهران، اشاره کرد: با پیگیری هایی که انجام دادیم و باتوجه به حساسیت و آلودگی که در کلانشهر تهران وجود داشت، نیروگاه های استان تهران سوخت مازوت مصرف نمی کنند.
وی اضافه کرد: کارخانجاتی هم که در اطراف تهران هستند شامل کارخانجات بزرگ سیمان، با وجود این که گازشان تامین نشده، غیر فعال شدند، اما از مازوت استفاده نکردند. بدین سبب در تهران مازوت سوزی نداریم.
عبادتی در بخش دیگری از صحبت هایش اظهار داشت: باید توجه کرد که در قانون مدیریت پسماند، مسئول جمع آوری، تفکیک، مدیریت و بازیافت زباله ها، تحت عنوان مدیران اجرائی پسماند عرضه شدند که در شهرها شهرداری ها و در روستاها دهیاری ها هستند البته درباره ی پسماندهای ویژه، خود تولیدکننده مسئول اجرائی مدیریت این پسماندهاست.
وی اضافه کرد: بدین سبب وظیفه مدیران اجرائیست که برنامه های مدیریتی پسماندشان به نحوی اجرائی شود که فرآیندهای بازیافت و تفکیک زباله ها به درستی صورت گیرد. در شهر تهران از آنجا که شیوه مدیریتی پسماند هنوز به روش های مدیریتی پیشرفته صورت نمی گیرد، شاید مردم هم خیلی تفکیک را به درستی انجام نمی دهند.
عبادتی افزود: البته گاهی مشاهده می نماییم که پسماند در منازل بصورت تفکیک شده جمع آوری می شود، اما غرفه هایی که این پسماندهای تفکیک شده را تحویل می گیرند، کم است یا این که اگر شهرداری ها برای تحویل پسماندها به در منازل مراجعه نمی کنند. مردم هم همین پسماند تفکیک شده را در کنار مخازن زباله قرار می دهند که اینها بصورت بدون مجوز از طرف زباله گردها جمع آوری شده و به مراکز غیر مجازی تحویل داده می شود که آنها هم بصورت غیراصولی بازیافت کرده و پلاستیک هایی بصورت غیربهداشتی و غیراصولی ممکنست تحویل مردم داده شود. زباله های تر نیز توسط شهرداری ها به مراکز دفن رفته و در آنجا دفن می شود.
وی اظهار داشت: مردم باید دو کار اصلی را انجام دهند؛ اولا باید در کشور و شهرمان تلاش نماییم که سرانه تولید زباله را کم نماییم. بطورمثال از کیسه های پارچه ای یا ظروف چندبار مصرف استفاده نمائیم. حداقل در تهران باید تلاش نماییم که سرانه تولید زباله را که ۷۹۰ گرم به ازای هر نفر است، به ۷۱۰ گرم کشوری برسانیم. البته این ۷۱۰ گرم هم نرمان نیست و ایده آل رسیدن به استاندارد جهانی ۳۰۰ گرم است. در عین حال در کنار این اقدام، مردم می توانند تفکیک زباله های تر و خشک را در منازل انجام دهند.
عبادتی اظهار داشت: اگر تفکیک زباله به درستی در منازل صورت گیرد و به درستی از طرف شهرداری ها جمع آوری و مدیریت شود، بسیار عالی است. بدین سبب در کنار این که مردم تفکیک را در منازل انجام می دهند، مدیریت اجرائی پسماند هم باید برنامه های شان به شکلی باشد که به درستی این پسماندها را جمع آوری و مدیریت کنند که در این صورت هم دفن زباله کاهش پیدا می کند که مشکلات زیست محیطی زیادی شامل شیرابه، گاز متان و آلودگی آب و خاک در مراکز دفن و... را هم می کاهد.
وی اضافه کرد: از طرفی مدیران اجرائی پسماند، موظفند که برنامه های مدیریتی شان را به شکلی انجام دهند که هم سرانه زباله کم شود که قسمتی از این کار مربوط به فرهنگسازی است و هم بازیافت را به خوبی انجام دهند و پسماندها از دسترس افراد سودجو بیرون رود تا بازیافت غیراصولی که در جنوب و جنوب غرب تهران متاسفانه به وفور می بینیم، کنترل و جمع آوری شود و بصورت اصولی و مکانیزه جمع آوری و بازیافت شود. الان واقعا از شهرداری ها در بحث مدیریت پسماند گلایه داریم.

وی با اعلان اینکه سازمان محیط زیست ناظر عالی مدیریت پسماند است، اظهار داشت: طی جلسات و مکاتبات این موضوعات پیگیری شده اما هنوز به نتیجه ای که به حفظ محیط زیست کمک نماید نرسیدیم و ضروریست که شهرداری ها در بحث پسماند خشک ورود کنند. البته پیگیری های حقوقی بوسیله مراجع قضایی داشته و شهرداریها هم برنامه هایی را ارائه دادند که هنوز منتج به نتیجه نشده است. امیدواریم هرچه سریعتر این مساله به عنوان یکی از اولویت های شهرداری ها خصوصاً شهرداری تهران باتوجه به حجم قابل توجه پسماند در تهران، قرار گیرد و شاهد مدیریت پسماند خشک بصورت به صرفه و اقتصادی و هم بصورت زیست محیطی باشیم.




منبع:

1401/10/29
16:14:55
5.0 / 5
343
تگهای خبر: استاندارد , تولید , روستا , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است