شهرك های صنعتی خوزستان تقاضا محور نمی باشند

شهرك های صنعتی خوزستان تقاضا محور نمی باشند

به گزارش آوا مسكن مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی خوزستان اظهار داشت: 11 شهرك و ناحیه صنعتیدر خوزستان تقاضا محور نیستند و هزینه های زیادی را به این شركت تحمیل می كنند.


به گزارش آوا مسكن به نقل از ایرنا اخلاق محمدیان شنبه در شورای برنامه ریزی خوزستان درسرسرای استانداری بیان كرد: این شهرك ها و ناحیه های صنعتی به علت اینكه تقاضایی برای سرمایه گذاری و تولید در آنها صورت نمی گیرد هزینه هایی را برای شركت شهرك های صنعتی خوزستان از تولید زیرساخت تا نگهداری بوجود آورده اند.
وی با اشاره به اینكه آغاجاری، زیدون، شاوور، لالی و هویزه همچون مناطقی در خوزستان هستند كه شهرك ها و ناحیه های صنعتی بدون تقاضای سرمایه گذاری دارند اظهار داشت: می توان در شهرك های صنعتی بدون تقاضا برای تولید انرژی های تجدید پذیر مثل تولید انرژی از خورشید بهره برد.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی خوزستان اضافه كرد: بیشترین تقاضای سرمایه گذاری در شهرك ها و ناحیه های صنعتی اهواز، آبادان و دزفول انجام می گردد.
وی در ادامه اظهاركرد: كمبود زمین در شهرك های صنعتی تقاضا محور، وجود موانع بر سرراه سرمایه گذاری، تعدد شهرك های صنعتی با مساحت كم در خوزستان و صادرنكردن مجوز زیست محیطی شهرك صنعتی شماره پنج اهواز همچون مشكلات در حوزه شهرك های صنعتی خوزستان است.
محمدیان اضافه كرد: همینطور به شهرك های صنعتی بیش از یك مگاوات برق تخصیص داده نمی گردد و باید برای برخورداری از میزان برق بیشتر بخصوص در فصل تابستان صنعتگر هزینه زیادی را به شركت برق پرداخت كند.
وی اظهار داشت: از طریق های تولید اشتغال و رونق سرمایه گذاری تاسیس كارگاه های تولیدی و صنایع كوچك است كه هم اكنون در شهرك صنعتی شماره چهار اهواز این كار انجام می گردد و برای توسعه این شهرك نیاز به 20 هكتار زمین است.
وی اضافه كرد: در چهار سال قبل سرمایه گذاری در شهرك های صنعتی خوزستان 68 درصد رشد یافته و امسال 132 قرارداد سرمایه گذاری در شهرك های صنعتی های خوزستان انجام شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان هم در این نشست اظهار داشت: در یك دوره ای مجوز تاسیس شهرك و ناحیه صنعتی در خوزستان به تعداد زیاد داده شد كه سبب افزایش بی رویه و بدون برنامه شهرك ها و ناحیه های صنعتی در خوزستان شد.
امید حاجتی افزود: در دهه 70 بالغ بر 17 شهرك و ناحیه صنعتی در خوزستان وجود داشت كه در فاصله 10 سال به 41 واحد افزایش یافت این افزایش بدون برنامه و كارشناسی هزینه های زیادی را به شركت شهرك های صنعتی خوزستان تحمیل كرد و سود آوری برای استان نداشت.
وی اظهار داشت: برخی واحدهای صنعتی كوچك و بدون كارشناسی كه امكان تامین نیازهای بازار داخلی را هم ندارند در بعضی مناطق خوزستان بوجود آمده اند كه امكان ادامه فعالیت را نداشتند و با ورشكست شدن تبدیل به بدهكاران بانكی شدند.
حاجتی ادامه داد: شركت شهرك های صنعتی در تاسیس شهرك و ناحیه صنعتی نیاز سنجی انجام دهد و بر مبنای نیاز بازار این واحدها را راه اندازی كند.
وی همینطور با اشاره به عملكرد شورای برنامه ریزی خوزستان اظهار داشت: 13 كارگروه زیر مجموعه شورای برنامه ریزی خوزستان است كه متاسفانه خیلی از این كارگروه ها گزارش عملكرد خویش را به شورا ارائه نمی دهند، كه اگر ارائه شود تاثیر زیادی در تصمیمات استانی خواهد داشت.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان اظهار داشت: با كارگروهی كه عملكرد مناسبی ندارد و گزارش كار خویش را به این شورا ارائه نمی دهد برخورد جدی می گردد.
استاندار خوزستان هم اظهار داشت: برای تمامی بخش های خوزستان كارگروه وجود دارد و اگر ارتباط بین كارگروه ها و شورای برنامه ریزی خوزستان تقویت شود در تصمیمات استانی تاثیر گذار است.
غلامرضا شریعتی اضافه كرد: شورای برنامه ریزی خوزستان باید هر 2 هفته یك بار تشكیل و در هر نشست یك كارگروه باید عملكرد خویش را ارائه دهد.
وی اظهار داشت: تعداد نشست هایی كه در خوزستان برگزار می گردد زیاد است و ممكن است زمان بر باشد اما به علت اینكه در خیلی از موارد مصوبات و پروژه ها در كارگروه ها با مشكلاتی روبه رو می شوند باید این طرح ها در شورای برنامه ریزی و با دخالت استانداری این مشكلات برطرف شود.
شریعتی با اشاره به اینكه در خیلی از طرح هایی كه باید در خوزستان عملیاتی شود نیاز به پیگیری استانداری است ادامه داد: بعنوان مثال بری ساخت راه آهن بندر امام (ره) به خرمشهر و یا پروژه توسعه میادین نفتی در كشور كه مقرر شده 75 درصد آن در خوزستان اجرایی شود نیاز به پیگیری استانداری است به همین منظور با وجود صرف زمان زیاد لازم است برای پیگیری امور نشست های مختلف برگزار گردد.
وی اظهار داشت: اگر تمركز گرایی در تهران كاهش یابد و دستگاه ها در استان امكان تصمیم گیری داشته باشند خیلی از طرح و پروژه ها با سرعت بیشتری عملیاتی می شوند.
در این نشست اجرایی شدن 23 پروژه اقتصادی و عمرانی در خوزستان مصوب شد.
همچنین در این شورا اجرای پروژه پتروشیمی در ایذه هم توسط اعضا مصوب شد تا سایر روند عملیاتی این پروژه هم صورت گیرد.
در خوزستان 71 شهرك و ناحیه صنعتی وجود دارد.


 

1396/11/07
18:53:46
5.0 / 5
5625
تگهای خبر: توسعه , ساخت , مجوز , شهرك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است