جاسوسان در پوشش مستاجر، در شهر لانه گزیدند
آوا مسکن: در تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، تروریست های اجیر شده از طرف اسرائیل، یکی از برگ های برنده دشمن در ایجاد ناامنی و ضربه به مردم و نیروهای مسلح بودند؛ تروریست هایی که گویا مدت ها در ایران سکونت داشتند و ملزومات و نیازهای خود برای ترور را نیز وارد کشور کرده بودند؛ درحالی که اگر سیستم های اطلاعاتی اسکان درست و کامل طراحی شده بودند، کار تروریست ها به این راحتی به عاقبت نمی رسید.
به گزارش آوا مسکن به نقل از خبر آنلاین روزنامه همشهری نوشت: تیرماه ۱۳۹۴بود که در جریان تصویب اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم، شناسایی خانه های خالی و دریافت مالیات از آنها به قانون تبدیل شد و برای اجرای آن وزارت راه و شهرسازی از طرف مجلس مکلف شد سامانه املاک و اسکان را ظرف مدت ۶ ماه راه اندازی کند.
البته راه اندازی این سامانه فراز و نشیب بسیار داشت تا این که بالاخره در ۲۹اسفند ۱۳۹۸محمد اسلامی، وزیر وقت وزارت راه و شهرسازی در همایش مسکن ملی از اتمام کار سامانه و راه اندازی آن آگاهی داد. در ادامه، از شروع سال ۱۴۰۰خوداظهاری الزامی همه خانوارها در این سامانه ابلاغ گردید و بواسطه روند آهسته نام نویسی ها، مهلت خوداظهاری چندین بار تمدید گردید.
در این میان اختلال ۴هفته ای سامانه املاک و اسکان در تیرماه ۱۴۰۰که البته بعدتر مشخص شد ناشی از هک شدن سامانه بوده است، گره در کار تجمیع اطلاعات حوزه مسکن و اقامتگاه انداخت؛ چونکه این اختلال به حذف تمام اطلاعات ثبت شده از طرف ۳میلیون خانوار انجامید و باز سامانه از اول افتتاح شد. این هک یا اختلال، ۲ بار دیگر هم تکرار شد و در کنار بی اعتمادی جامعه به خوداظهاری اطلاعات ملکی و اقامتگاهی، روند تجمیع اطلاعات در سامانه املاک و اسکان را با چالش مواجه کرد.
غفلت از ظرفیتهای سامانه املاک
از زمان تصویب قانون دریافت مالیات از خانه های خالی در تیرماه ۱۳۹۴تا همین ۲ هفته پیش که تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان انجام نشده بود، نگاه مسئولان و متولیان به سامانه املاک و اسکان، غالباً مبتنی بر کارکرد اقتصادی آن شامل کنترل بازار مسکن و ساماندهی بازار اجاره بود؛ درحالی که یکی از کارکردهای بزرگ این سامانه که در ابتدا با اهداف اقتصادی طراحی شده، می توانست کمک به پیشرفت امنیت ملی و رویارویی با اقدامات تروریستی باشد. سیدطه حسین مدنی، رییس اندیشکده حکمرانی هوشمند با بیان این ظرفیت، به همشهری می گوید: کشورهای توسعه یافته با دیجیتال سازی گسترده اطلاعات املاک، توانسته اند امنیت عمومی را تقویت نمایند و در عمل نیز موفق شده اند.
ساماندهی اطلاعاتی اتباع غیرمجاز
ایران یکی از بزرگ ترین کشورهای میزبان شهروندان خارجی مجاز و بدون مجوز در منطقه و جهان است و متاسفانه نبود بانک اطلاعاتی جامع از این افراد، به یک چالش امنیتی تبدیل گشته است. در کنار ساماندهی اطلاعاتی داخلی در سامانه املاک و اسکان باید برای تجمیع اطلاعات اقامتی شهروندان خارجی نیز اقدامات عاجل صورت گیرد. به تازگی، سیدصادق سعادتیان، معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تکیه بر لزوم ساماندهی قراردادهای اجاره ملک به شهروندان خارجی اظهار داشت: با بهره گیری از ظرفیت «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» امکان ثبت قراردادهای مربوط به شهروندان خارجی دارای مجوز در سامانه کاتب فراهم خواهد شد.
21302
منبع: آوا مسكن
این پست را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب