رییس اداره ارتباطات شركت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل كشور:

رشد ۲ برابری ریل گذاری در کشور نسبت به ۱۲ سال قبل

رشد ۲ برابری ریل گذاری در کشور نسبت به ۱۲ سال قبل

به گزارش آوا مسکن، مسعود جهانی اظهار داشت: طی سال قبل 114 کیلومتر زیرسازی، 120 کیلومتر ریل گذاری و 10 هزار متر مربع راه اندازی ساختمان های ایستگاه های راه آهن صورت انجام شده است.



به گزارش آوا مسکن به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مسعود جهانی رییس اداره ارتباطات و اطلاع رسانی شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور طول انواع راه های راه اندازی شده در سال قبل را یک هزار و ۱۱۷ کیلومتر و انواع راه های بهره برداری شده را ۸۸۴ کیلومتر اعلام نمود و اظهار داشت: در زمینه طرح های ریلی طی سال قبل ۱۱۴ کیلومتر زیرسازی، ۱۲۰ کیلومتر ریل گذاری و ۱۰ هزار متر مربع راه اندازی ساختمان های ایستگاه های راه آهن انجام شده است و ۱۵۴ کیلومتر از این طرح ها در راه ریلی چابهار-زاهدان محدوده زاهدان تا خاش به بهره برداری رسید.
وی افزود: در بخش راه و بزرگراه های کشور راه اندازی ۸۰۰ کیلومتر مسیر و بهره برداری ۷۳۰ کیلومتر و همین طور راه اندازی ۱۷۳ کیلومتر مسیر آزادراهی قسمتی از اقدامات انجام شده در امتداد گسترش زیرساخت های حمل و نقل کشور در سال ۱۴۰۱ است.
رئیس اداره ارتباطات و اطلاع رسانی با اشاره به ۳۱ میلیون متر مکعب عملیات خاکی انجام شده در سال قبل اظهار داشت: ۱۹.۱ میلیون متر مکعب خاکبرداری، ۱۱.۸ میلیون متر مکعب خاکریزی، بیش از ۱.۷ میلیون متر مکعب بتن ریز ی قسمتی از احجام عملیات اجرائی در بخش راه و بزرگراه، آزادراه و راه آهن کشور است.
جهانی اضافه کرد: در سال قبل ۲۰ هزار و ۳۰۷ متر حفاری تونل و ۱۴ هزار و ۹۱۵ متر لاینیگ در تونل ها انجام شده است که از نظر عملیات اجرائی نسبت به سالهای قبل رکورد شمرده می شود.
رئیس اداره ارتباطات و اطلاع رسانی شرکت مادر تخصصی ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در این گزارش طول شبکه ریلی کشور را ۱۴ هزار و ۹۸۴ کیلومتر اعلام نمود و اضافه کرد: در طول سالهای برنامه پنجم و ششم توسعه کشور متوسط سالانه ریل گذاری، رشد قابل توجهی داشته است به نحوی که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ سالانه ۱۳۰ کیلومتر ریل گذاری انجام شده است که این رقم از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ به ۲۶۳ کیلومتر در هر سال رسیده است.
جهانی همین طور از افتتاح ۴۰۷ کیلومتر راه آهن در قالب ۴ پروژه مهم کشور امسال آگاهی داد و اظهار داشت: متوسط راه اندازی خطوط ریلی طی ۱۲ سال قبل ۱۹۹ کیلومتر بوده است که با بهره برداری از پروژه های راه آهن بستان آباد- خاوران، همدان- سنندج، رشت- انزلی و میانه-اردبیل در سالجاری، بهره برداری شبکه ریلی در کشور ۲ برابر نسبت به متوسط ۱۲ سال قبل رشد خواهد داشت.
وی اشاره کرد: در صورت تامین بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار بیش از هزار کیلومتر دیگر از طرح های ریلی درحال راه اندازی کشور تا پایان دولت سیزدهم آماده بهره برداری می شود.
رشد ۳ برابری بهره برداری از آزادراه ها در دولت سیزدهم
رئیس اداره ارتباطات و اطلاع رسانی شرکت مادر تخصصی ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور طول شبکه آزادراهی در دست بهره برداری را ۲۷۹۳ کیلومتر اعلام نمود و از افتتاح ۲۹۳ کیلومتر مسیر آزادراهی تا پایان سالجاری آگاهی داد و اظهار داشت: آزادراه های ایزدخواست- شیراز به طول ۲۱۰ کیلومتر، منجیل- رودبار به طول ۸ کیلومتر، یک باند از منطقه دو آزادراه تهران - شمال به طول ۲۲ کیلومتر، مراغه - هشترود به طول ۲۹ کیلومتر و تبریز-صوفیان به طول ۲۴ کیلومتر تا پایان سالجاری به بهره برداری می رسد که با در نظر گرفتن بهره برداری ۹۳ کیلومتر متوسط سالانه در ۱۲ سال قبل عملکرد دولت سیزدهم در بخش آزادراهی ۳ برابر رشد خواهد داشت.
وی متوسط طول راه اندازی خطوط آزادراهی کشور را از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، ۸۰ کیلومتر اعلام نمود و افزود: این رقم از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ به ۱۰۵ کیلومتر در سال ارتقا یافته است.
جهانی طول شبکه آزادراهی قابل بهره برداری تا پایان دولت سیزدهم را ۴۱۵ کیلومتر دانست و تصریح کرد: اعتبار مورد نیاز برای تامین سهم دولت در راه اندازی این ۹ پروژه آزادراهی حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
رشد متوسط سالانه راه اندازی راه و بزرگراه
رئیس اداره ارتباطات و اطلاع رسانی در ادامه این گزارش طول شبکه بزرگراهی کشور را ۴۵ هزار و ۱۷۰ کیلومتر اعلام نمود و اظهار داشت: امسال ۷۵۰ کیلومتر بزرگراه در قالب ۹۰ پروژه با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی در حال اجراست که در قالب پروژه های شاخص در کریدورهای بزرگراهی جنوب، غرب و شرق کشور با اولویت بندی درحال ساخت است.
جهانی با اشاره به راه اندازی متوسط سالانه ۸۲۰ کیلومتر راه و بزرگراه در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ اظهار داشت: از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ بطور متوسط سالانه ۹۰۳ کیلومتر راه و بزرگراه در کشور به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: تا پایان دولت سیزدهم ۱۸۰۰ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در قالب ۱۱۵ طرح به پایان می رسد که باتوجه به برنامه تحولی بخش بزرگراهی کشور در کریدورهای ترانزیتی مهم منتهی به مرزهای رسمی با هدف توسعه مناطق کم برخوردار و گلوگاه های ترافیکی قرار دارد.
رتبه نخست در جذب اعتبارات از سایر مدلهای تامین منابع
به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی شرکت مادر تخصصی ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، رییس اداره ارتباطات و اطلاع رسانی بهره گیری از مدلهای جدید تامین اعتبار مورد نیاز تکمیل زیرساخت های حمل و نقل کشور را در چند سال اخیر اقدام قابل توجهی دانست و افزود: در سالهای قبل برای ۳۳ طرح، تسهیلات بانکی به مبلغ بیش از ۳۴ هزار میلیاردریال از محل ماده ۵۶ گرفتن شده است که این شرکت با جذب بیش از ۲، ۱۷۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ در بین کلیه دستگاه های اجرائی دولت با اختلاف در رتبه نخست قرار گرفت.
همچنین بمنظور حفظ قدرت مالی پیمانکاران و مشاوران فعال در عرصه راهسازی، با بهره گیری از مدلهای تهاتر مالیاتی و بانکی بخش عمده ای از مطالبات آنان به مبلغ ۱، ۵۰۰ میلیارد تومان طی سه سال قبل تسویه حتمی شد که در این روش نیز شرکت ساخت موفق ترین شرکت دولتی محسوب شد.
جهانی در آخر دستاوردها و موفقیت های حاصله را مرهون ثبات مدیریت در سطوح عالی و میانی طی سال های اخیر، بهره گیری از توانایی کارشناسان جوان، متخصص و مجرب دانست و اشاره کرد: برنامه ریزی اصولی، اولویت بندی پروژه ها، تامین منابع مورد نیاز طرح ها از محل سایر منابع اعتباری، همسویی و همراهی شرکت های مهندسین مشاور، پیمانکاران و سرمایه گذاران از دیگر عوامل مؤثر در ارتقا سطح کمی و کیفی پروژه های راهسازی کشور شمرده می شود.


منبع:

1402/02/06
11:34:53
5.0 / 5
321
تگهای خبر: احداث , افتتاح , بهره برداری , پیمانكار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است