همه چیز درباره اسکلت فلزی پیچ و مهره ای

همه چیز درباره اسکلت فلزی پیچ و مهره ای

آوا مسکن: امروزه، ساخت ساختمان و سوله های صنعتی و تجاری با استفاده از روش های مدرن، رونق یافته و مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار گرفته است.


امروزه، ساخت ساختمان و سوله های صنعتی و تجاری با استفاده از روش های مدرن، رونق یافته و مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار گرفته است. یکی از روش های موثر ساخت اسکلت های ساختمانی، روش پیچ و مهره ای است. اسکلت فلزی پیچ و مهره ای، روشی عالی از جنبه های مختلف فنی و اقتصادی است و در بسیاری از ساختمان ها به کار گرفته می شود.

 این اسکلت ‌ها، از جنس فلز هایی مانند فولاد ساخته می شوند که از استحکام و مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار برخوردار اند. این روش ساخت، سازگاری بالاتری در مقایسه با  انواع مختلف ساخت و ساز ها داشته و امکان تغییر و تنظیم در طراحی و اجرا را فراهم می کند. در ادامه، روش ساخت، کاربرد ها، مزایا و معایب این سازه ها را به طور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

انواع اتصال اسکلت پیچ و مهره ای

  • اتصال پرچ: در این روش، از میخ پرچ برای اتصال قطعات به یکدیگر استفاده می شود. این میخ ها، اندازه و اشکال متنوعی دارند که نوع و ابعاد آن ها، طبق نقشه ساختمانی و توسط مهندسین سازه تعیین خواهد شد.
  • اتصال جوش: از آنجایی که استحکام اتصالات نقش بسیار مهمی در مقاومت و کیفیت نهایی سازه ایفا می کنند، کیفیت و روش جوشکاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مجموعا 5 روش کلی برای اتصال جوشی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش ها شامل اتصال پیشانی، روی هم، سه پری، لب به لب و گونیا هستند که کاربرد های بسیار زیادی در این صنعت پیدا کرده اند.
  • اتصال پیچ: روش کلی این اتصال، همانند اتصال پرچ است با این تفاوت که برای مستحکم کردن قطعه، به جای پرچ کوبی از پیچ و مهره ها استفاده می شود. این روش، محبوب ترین و اقتصادی ترین روش ساخت اسکلت فلزی است که در ادامه این مقاله، به بررسی آن خواهیم پرداخت.

اسکلت پیچ و مهره ای چیست؟

همانطور که گفتیم، برای اتصال سازه های فولادی، از روش های متفاوتی استفاده می شود که یکی از این روش ها، پیچ و مهره ای  است. در این مقاله، به بررسی موشکافانه اسکلت های پیچ و مهره ای و ویژگی های آن ها خواهیم پرداخت.

در روش اتصال پیچ و مهره ای، تمام قطعات سازه در محیط کارخانه ساخته شده و در نهایت، در محل اجرای سازه، مونتاژ  و نصب خواهند شد. بنابراین، دیگر نیازی به انجام عملیات زمان بر و طاقت فرسای جوشکاری نبوده و ساخت این سازه ها از کیفیت و سرعت بالاتری نسبت به سازه های جوشی برخوردار خواهند بود. در گذشته، تنها برای ساخت سوله های صنعتی از این روش استفاده می شد اما امروزه ، به وفور شاهد استفاده از این نوع اسکلت ها در ساخت ساختمان های اداری، مسکونی و تجاری، در صنایع مختلف هستیم.

 

مزایای اسکلت پیچ و مهره ای

  • نصب و اجرای سریع: سرعت ساخت اسکلت های پیچ و مهره ای به دلیل ساخت تمام قطعات در داخل کارخانه، بسیار سریع تر از روش های دیگر انجام می شود. با انجام این کار، دیگر نیازی به جوشکاری نبوده و در نهایت، کافی است تمام قطعات ساخته شده را، در محل نصب به راحتی متصل کنیم.
  • نصب کم سر و صدا: به دلیل عدم نیاز به انجام جوشکاری، روند اجرا و نصب این نوع سازه ها، بسیار کم سر و صدا بوده و مزاحمتی برای واحد های مسکونی و اداری اطراف، ایجاد نخواهد کرد.
  • عدم محدودیت در تعداد اتصالات: در ساخت اسکلت های پیچ و مهره ای، تمامی اجزا و قطعات به وسیله پیچ و مهره به یکدیگر متصل می شوند. بنابراین، محدودیتی در تعداد این اتصالات وجود نخواهد داشت. این ویژگی، باعث شده تا هر زمان سازه نیاز به ارتقا یا تغییر داشت، این امر به راحتی قابل اعمال و اجرا باشد.
  • هزینه کمتر: ساخت و اجرای اسکلت پیچ و مهره ای، هزینه بسیار کمتری نسبت به اسکلت جوشی دارد و اصلی ترین دلیل این موضوع، باز هم به سرعت بالای ساخت قطعات این نوع سازه ها مربوط می شود. از آن جایی که قطعات در محیط کارخانه ساخته می شوند، طبیعتا نیروی کار کمتری در محل نصب مورد نیاز خواهد بود. همچنین، برخی از دستگاه ها و تجهیزات اجاره ای هستند و هر چه زمان ساخت کوتاه تر باشد، مسلما میزان مبلغ پرداختی برای اجاره کردن این تجهیزات نیز کم تر خواهد بود. تمام این عوامل، باعث صرفه جویی و کاهش مجموع هزینه های پروژه خواهند شد.

معایب اسکلت پیچ و مهره ای

بزرگ ترین مشکلی که ممکن است در نصب اسکلت های پیچ و مهره ای اتفاق بیفتد، ارتکاب خطا هنگام اتصال پیچ و مهره ها است. شاید به نظر ساده برسد اما منطبق نبودن محل سوراخ ها در هنگام نصب، می تواند منجر به اجرای غیر اصولی سازه شود. همچنین، استفاده از تجهیزات نامناسب برای ساخت و نصب سازه نیز از دیگر عوامل مشکل ساز در انجام این فرایند خواهد بود. بنابراین، بهتر است با متخصصان مجربی در این زمینه همکاری داشته باشید تا خیالتان از بابت خطا های احتمالی آسوده باشد.

ابعاد اسکلت پیچ و مهره ای

اسکلت های پیچ و مهره ای، در دو سایز 60 و 85 متری وجود دارند که مطابق میل سفارش دهنده و در نظر گرفتن نوع کاربری سازه، طراحی و اجرا می شوند.

قیمت اسکلت های پیچ و مهره ای

در حال حاضر، قیمت اسکلت فلزی پیچ و مهره ای، حدودا 4 میلیون تومان به ازای هر متر مربع است. بنابراین، قیمت یک اسکلت 60 متری تقریبا 240 میلیون تومان و یک اسکلت 85 متری، چیزی حدود 340 میلیون تومان در ابتدای سال 1403 خواهد بود.

کلام آخر

در این مقاله، روش ساخت اسکلت های پیچ و مهره ای، مزایا و معایب و در نهایت لیست قیمت آن ها مورد بررسی قرار گرفت. این روش با توجه به مزایایی که دارد، از جمله سرعت بالا در اجرا، عدم نیاز به جوشکاری، امکان تغییرات و ارتقا، صرف هزینه کمتر و ظاهر مطلوب تر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. مزایای فراوان این روش، این روز ها آن را، به اولین انتخاب هر سازنده ای تبدیل کرده است. از طرف دیگر، نیاز به دقت بالا در اجرا و استفاده از تجهیزات مناسب، از چالش های موجود در این روش است که با انتخاب شرکت سازنده مناسب، دیگر جای نگرانی نخواهد بود.

1403/02/10
20:22:15
5.0 / 5
126
تگهای خبر: رپورتاژ , دستگاه , ساخت , ساخت و ساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است