مراقب این توله سگ بانمك باشید!

مراقب این توله سگ بانمك باشید!

با سقوط بورس در ایران و رشد همزمان بازار ارزهای دیجیتال در جهان، سرمایه های خرد سرگردان حالا به سمت این بازار نوپدید سرازیر شده است. در کنار این اقبال عمومی در جهان و ایران نسبت به این دارایی مجازی، صدها و بلکه هزاران صفحه و کانال در شبکه های اجتماعی برای اطلاع رسانی، آموزش و کاسبی در این بازار راه افتاده.



قدمت پدیده ی ارز دیجیتال در جهان تنها حدود یک دهه است و قدمت صرافی ها و بازارهای دادوستد آن در ایران از اینهم کمتر؛ به علاوه ی اینکه معلوم نیست از ده ها سایتی که با عنوان صرافی یا بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می نمایند، هیچکدام مجوزی برای این کار دارند یا نه.

کارکردن در بازارهای مالی مقتضیات خویش را دارد و علاوه بر دانش پایه در اینباره، بازار ارزهای دیجیتال به علت نوپدید و پرنوسان بودن آن، احتیاج به مطالعه و شناخت عمیق تری دارد. ریسک تبادل مالی در بازاری ناشناخته و ریسک داد و ستد با سایت ها و کانال هایی که معلوم نیست در کجا ریشه دارند و از کجا سر در می آورند، برای احتیاط در ورود به این بازار کافی است؛ حالا مورد عجیب و وسوسه انگیز «دوج کوین» را هم به آن اضافه کنید.

بازار ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۰۹ و با تولد «بیت کوین» راه افتاد و امروزه از هر زمان دیگری در تاریخ این پدیده بزرگ تر و البته شلوغ تر است؛ مجموع سرمایه ی موجود در این بازار، اخیراً از مرز دو تریلیون دلار گذشته و تعداد ارزهای دیجیتال که با عنوان «آلت کوین» شناخته می شوند (آلترناتیو کوین یا ارزهای جایگزین که در مقابل بیتکوین خلق شده اند) به چند هزار می رسد که دست کم حدود پنج هزار مورد از آنها در سایت «کوین مارکت کپ» لیست شده است.

اغلب این ارزهای دیجیتال با هدفی مشخص طراحی شده اند و پلت فرم های مادر آنها کاربردهای خاصی مثل پردازش تراکنش های مالی در سطح جهانی دارند اما در این میان دوج کوین در ابتدا چیزی جز یک شوخی نبود؛ شوخی دو مهندس نرم افزار با جهان نوظهور ارزهای دیجیتال که خیلی زود مشتری پیدا کرد و جدی شد.

داستان از این قرار بود که یک مهندس نرم افزار ساکن استرالیا به نام جکسون پالمر که برای شرکت «ادوبی» کار می کرد دامنه ی اینترنتی «دوج کوین دات کام» را ثبت نمود و بعد عکس یک سگ از نژاد «شیبا اینو» را با فتوشاپ روی آن گذاشت و در صفحه ی اصلی سایتش بارگذاری کرد و نوشت: «ارز دیجیتال آینده»؛ او هیچ برنامه ای برای توسعه ی این ارز دیجیتال نداشت تا اینکه بلطف اینترنت، آن طرف کره ی زمین در آمریکا یک مهندس نرم افزار دیگر به نام بیلی مارکوس که برای «آی بی ام» کار می کرد این سایت را دید و با پالمر تماس گرفت و تلاش آنها برای پی ریزی یک ارز دیجیتال جدید شروع شد و مارکوس برنامه نویسی دوج کوین را بر مبنای پروتوکل های ارز «لایت کوین» برعهده گرفت.

گرچه دوج کوین هم مثل بیتکوین و لایت کوین بر مبنای تکنولوژی «بلاک چین» شکل گرفت و برای به دست آمدن باید با سخت افزار گرافیکی، «ماین» یا استخراج شود اما هیچ کاربرد بنیادی نداشت و فقط یک هجویه برای بیتکوین بود که ارزش مادی هم نداشت و در ابتدا در شبکه ی اجتماعی «ردیت» به عنوان پاداش به کاربران اعطا می شد و کاربران هم می توانستند آنرا به سایرین اعطا کنند؛ چیزی مثل لایک در شبکه های اجتماعی دیگر، با این فرق که لایک های ما در فیس بوک، توییتر یا اینستاگرام هم اکنون مفت هم نمی ارزد! در حالیکه داد و ستد دوج کوین بین کاربران، ارزش هر واحد یا اصطلاحاً «توکِن» آنرا تا حدود نیم دلار برد (هنگام نوشتن این مطلب قیمت دوج کوین به محدوده ی ۳۰ سنت برگشته بود).

هجوم مردم سراسر دنیا برای خرید دوج کوین سبب شد ارزش بازار یا «مارکت کپ» آن تا ۵۰ میلیارد دلار برسد - که البته دوامی نداشت و بسرعت به ۴۰ میلیارد کاهش پیدا کرد - اما با این وجود دوج کوین به جمع ۱۰ ارز دیجیتال با بیشترین ارزش بازار وارد شد. با وجود اینکه برخی همواره به چندبرابر شدن قیمت دوج کوین امید دارند و برپایه تحلیل های خود این اتفاق را دست کم در کوتاه مدت کاملاً ممکن می دانند، اما اغلب تحلیل گران و بویژه فعالان بازار ارزهای دیجیتال، سرمایه گذاری روی آنرا نوعی قمار تلقی می کنند؛ دارایی دیجیتالی که فقط می شود آنرا خرید و بمحض گران شدن فروخت؛ البته پیش از اینکه همه همین کار را بکنند!

با وجود اینکه برخی کارشناسان معتقدند دوج کوین اساساً ارز دیجیتال محسوب نمی گردد و جایی در این بازار ندارد اما حرکت هیجانی سرمایه گذاران خرد تحت تاثیر شبکه های اجتماعی سبب استقبال از دوج کوین و افزایش چشم گیر قیمت آن شده است. در حدود یک سال قبل هزاران کاربر شبکه های اجتماعی ردیت، تیک تاک و توییتر در مقاطع مختلف با اشتراک گذاری پست ها و «میم»های در ارتباط با دوج کوین یکدیگر را تشویق کردند تا با خرید این ارز دیجیتال ارزش بازار و در نتیجه قیمت توکن آنرا بالا ببرند که تا اینجا موفق هم بوده اند.
یکی از میم ها یا شوخی های شبکه های اجتماعی در ارتباط با ایلان ماسک و دوج کوین که از کارتون «شیرشاه» برگرفته شده است


منبع:

1400/02/03
20:32:07
5.0 / 5
1022
تگهای خبر: اینترنت , توسعه , خرید , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است