معاون وزیر راه خبر داد:
تخلیه ۱ و نیم میلیون تن كالای اساسی در بنادر از شروع فروردین تابحال
آوا مسكن: مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، از تخلیه 1.5 میلیون تن كالای اساسی در بنادر كشور از اول تا 17 فروردین امسال آگاهی داد.
به گزارش آوا مسكن به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد با اشاره به اهمیت بنادر تجاری در ورود كالاهای مورد نیاز به كشور تصریح كرد: بدون شك با عنایت به این كه حمل و نقل حدود ۹۵ درصد از كالاهای تجاری صادراتی و وارداتی بوسیله بنادر تجاری كشور انجام می گیرد، طبیعتاً نقش سازمان بنادر و دریانوردی در ورود كالاهای مورد نیاز و صادرات كالاها نقشی بسیار راهبردی و مهم به حساب می آید.
وی افزود: سال قبل با وجود همه تحریم هایی كه متوجه صنعت حمل و نقل دریایی و كشتیرانی شده بود، حدود ۱۵۰ میلیون تن كالا در بنادر كشور تخلیه و بارگیری شد كه رشد ۶ درصدی را نسبت به سال ۹۷ نشان داده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در بحث ورود كشتی های اقیانوس پیما به بنادر ایران هم رشد ۸ درصدی به دست آمد و از نظر واردات محموله های غیرنفتی كه بخش عمده ای از آنها كالاهای اساسی هستند، شاهد افزایش ۲۵ درصدی فعالیت در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ بودیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه با اشاره به عملكرد تخلیه و بارگیری بنادر كشور از روز نخست تا هفدهم فروردین سال ۱۳۹۹ اشاره كرد: در روزهای نوروز با وجود شرایط خاصی كه وجود داشت تا روز هفدهم فروردین امسال چیزی حدود ۳.۳ میلیون تن حجم محمولاتی بوده كه در بنادر كشور تخلیه و بارگیری شده است.
وی اضافه كرد: در این مدت میزان واردات حدود ۱.۴ میلیون تن و صادرات غیرنفتی نزدیك به ۸۰۰ هزار تن است. تعداد كانتینرهایی كه در این مدت زمانی تخلیه و بارگیری شده اند هم بیش از ۲۰ هزار TEU بوده است.
راستاد با بیان اینكه از شروع امسال تا ۱۷ فروردین ۲۷۰ فروند كشتی اقیانوس پیما وارد بنادر كشور شده اند، درباب عملكرد بنادر تحت حاكمیت سازمان بنادر و دریانوردی همزمان با شیوع كرونا در ابتدای سال جاری تصریح كرد: باتوجه به آمار و ارقامی كه اشاره شد و در شرایطی كه بیشترین محدودیت ها برای كارهای اقتصادی وجود داشت، خوشبختانه بیشترین حجم عملیات در بنادر تجاری كشور انجام شد.
وی اضافه كرد: در این خصوص به تفكیك بندر امام خمینی (ره) به لحاظ اینكه هاب كالاهای اساسی به شمار می آید، با حدود ۱.۵ میلیون تن تخلیه و بارگیری بیشترین میزان عملكرد را داشته است؛ در این میزان تخلیه و بارگیری انجام گرفته در این بندر، بخش عمده آن كالاهای اساسی بوده است.
مدیرعامل سازمان و بنادر و دریانوردی در ادامه اظهار داشت: بابت دیگر بنادر كشور به تفكیك میزان تخلیه و بارگیری در روزهای ابتدایی سال ۹۹ می توان به بندر شهید رجایی با یك میلیون و ۷۰ هزار تن، امیرآباد با ۲۰۴ هزار تن، بندر بوشهر بالغ بر ۱۰۵ هزار تن و بندر انزلی بیش از ۸۲ هزار تن اشاره نمود.
وی اضافه كرد: در بندر چابهار هم كماكان روند بسیار خوبی را در بحث تخلیه و بارگیری شاهد می باشیم و در روزهای ابتدایی سال این میزان ۱۵۶ هزار تن بوده كه این در كنار فعالیت خوب سایر بنادر كشور در این مدت بابت دریافت و ارسال انواع محموله ها است. بخش عمده كالاهایی كه در این مدت وارد كشور شده، كالاهای اساسی است كه شامل مواد غذایی، نهاده های دامی و غلات است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در این حوزه با اشاره به هماهنگی های بسیار عالی در ایام ابتدایی سال بین سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و شركت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در تخلیه بار از بنادر كشور، اشاره كرد: خوشبختانه همزمان با عملیاتی كه در اسكله ها و بنادر در این ایام وجود داشت، تخلیه محموله ها از انبارهای بنادر به مقاصد مصرفی هم با سرعت و قدرت در حال انجام بود.
وی اضافه كرد: در این خصوص شاهد یك تعامل بسیار عالی بین سازمان بنادر با سازمان راهداری و شركت راه آهن بودیم كه با استفاده از كامیون و واگن در حمل و نقل ریلی تخلیه از بنادر در جریان بود.
راستاد اشاره كرد: در بندر شهید رجایی هم در این حوزه با هماهنگی با شركت راه آهن شاهد یك اقدام مشترك بودیم كه غلات مستقیم از كشتی به واگن منتقل می شود. البته این انتقال تركیبی هم به واگن و هم به كامیون ها انجام گرفت و بعنوان یك تجربه موفق منجر به كاهش هزینه های حمل و نقل می شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در آخر اظهار داشت: امیدواریم با این روندی كه با راه آهن شروع شده است، شاهد كمك به افزایش نرم تخلیه و بارگیری در بنادر و همین طور كاهش قیمت تمام شده كالاها باشیم؛ بطور قطع با كاهش هزینه های ناشی از حمل و نقل، این رویكرد می تواند برای حمل و نقل كشور بسیار مثبت و مفید باشد.
منبع: آوا مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب