بحران آب ۱۴۰۰ در تهران چگونه گذشت؟

بحران آب ۱۴۰۰ در تهران چگونه گذشت؟

به گزارش آوا مسکن پایتخت در سال ۱۴۰۰ با کاهش ۴۵ درصدی منابع و ۴۶ درصدی بارش ها و افزایش نسبی دما نسبت به سال قبل روبرو بود، بدین منظور اقدامات توسعه ای، بهبود شیوه های بهره برداری و اقدامات فرهنگی توانست بر تنش آبی فائق آید و سال ۱۴۰۰ را بدون هیچ اختلالی در روند آبرسانی پشت سر گذاشته شود.


به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا، استان تهران یک درصد مساحت کل کشور را شامل می شود به شکلی که ۱۸ درصد جمعیت کشور در یک درصد خاک ایران به صورت متراکم بارگذاری شده است. این امر سبب شده تا سالانه حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب یعنی معادل یک چهارم آب آشامیدنی کشور در این استان استفاده گردد.
از طرف دیگر شهر تهران حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب و حدودا برابر با ۲۰ درصد آب کل کشور در شهر تهران مصرف می شود. این در حالیست که منابع تأمین آب شهر تهران ۵۰۰ حلقه چاه و پنج سد در اطراف تهران شامل سد طالقان و امیرکبیر در غرب تهران و سدهای لار و لتیان و ماملو در شرق تهران است.
پایتخت در سال ۱۴۰۰ با کاهش ۴۵ درصدی منابع و ۴۶ درصدی بارش ها و افزایش نسبی دما نسبت به سال قبل روبرو بود، به همین دلیل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، با مجموعه اقدامات توسعه ای، بهبود شیوه های بهره برداری و اقدامات فرهنگی توانست بر تنش آبی فائق آید و سال ۱۴۰۰ را بدون هیچ اخلالی در روند آبرسانی پشت سرگذارد.
رسیدن به استاندارد جهانی هدررفت آب تا سال ۱۴۱۰
مابه التفاوت تولید و مصرف را آب به حساب نیامده می نامند که بخشی از آن هدررفت ظاهری و بخشی هدررفت واقعی است.
بنا به قول مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران الان هدررفت آب تهران ۲۲ درصد است. او می گوید: طبق قانون موظفیم تا سال ۱۴۱۰ عدد هدررفت آب را به ۱۵ درصد برسانیم که هم تراز با استانداردهای جهانی است.
نوسازی شبکه های آبرسانی فرسوده پیش از به پایان رسیدن عمر مفید لوله ها یکی از طریق های پیشگیری از هدر رفت است. در همین چارچوب آبفای استان تهران سال جاری با اعتباری افزون بر ۴ میلیارد و ۲۳۸ میلیون ریال ۱۶۰ کیلومتر از شبکه فرسوده آبرسانی و ۱۴ هزار رشته انشعاب فرسوده در سطح استان را نوسازی کرده است. همینطور در قالب آبرسانی به نقاط جدید و تأمین آب آشامیدنی، سال جاری ۱۵۷ کیلومتر خطوط انتقال و ۷۵ کیلومتر توسعه شبکه با لوله هایی در اقشار پایین تر در استان تهران اجرا شده است.
تدوین برنامه بهره وری آب تهران در سال ۱۴۰۱
در تهران بیشترین حالت بارندگی هم که رخ بدهد سدهای تهران گنجایش بیشتر از یک میلیارد مترمکعب را ندارند. مطابق آمار رسمی مصرف آب در تهران نزدیک به ۸۰۰ میلیون متر مکعب است که بنابر این در یک سال پر باران هم ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون متر مکعب نمی توانیم ذخیره نماییم.
شرکت آب و فاضلاب استان تهران در قالب اجرای سیاست های مدیریت تقاضای آب در استان تهران، برنامه بهره وری آب تهران در سال ۱۴۰۱ را تدوین کرده است. این برنامه در قالب کاهش آب بدون درآمد و پایش مداوم تدوین شده است.
برنامه بهره وری آب تهران شامل اقداماتی از جمله: تدقیق احجام تولید آب از راه طراحی و اجرای تاسیسات دبی سنجی، کالیبراسیون مدل هیدرولیکی وضع موجود، مجزاسازی پهنه های فشاری برای رصد تولید و اندازه گیری هدررفت آب، آنالیز کمینه جریان شبانه و شفاف سازی حجم هدررفت واقعی، محاسبه بالانس آب، مدیریت هوشمند فشار برپایه مدل هیدرولیکی، شناسایی انشعابات غیر مجاز و قطع یا تبدیل آن به انشعاب مجاز، تعویض کنتورهای خراب و از کارافتاده و یا دارای خطای اندازه گیری، ساماندهی انشعابات فضای سبز و غیره است.
چالش غیرمجازها
یکی از چالش های اساسی صنعت آب انشعاب های غیر مجاز آب است. سال جاری در اقدامی گسترده بیشتر از ۱۳ هزار و ۵۸۰ رشته انشعاب غیر مجاز و بیشتر از ۶۳ رشته انشعاب غیر مجاز فضای سبز در استان تهران شناسایی شد.
استفاده غیر مجاز از آب نه تنها باعث امکان آلودگی شبکه توزیع و کاهش طول عمر شبکه توزیع آب می شود، بلکه هدررفت آب را افزایش داده و به دستگاه های اندازه گیری آب هم خسارت وارد میکند. این اقدام همینطور باعث اختلال در خدمات رسانی به سایر زون های شبکه به سبب افت فشار وارده به شبکه شده و میزان آب بدون درآمد را بیشتر می کند.

پیشرفت ۷۳ درصدی فاضلاب در شهر تهران
تابحال بیشتر از ۴۱ درصد جمعیت پایتخت زیر پوشش طرح فاضلاب شهری قرار گرفته اند و متوسط وزنی طرح فاضلاب تهران به لحاظ پیشرفت ۷۳ درصد است. برنامه ریزی های انجام شده برای این طرح ۹ هزار کیلومتر است و تابحال ۸۸ درصد عملیات لوله گذاری این طرح با موفقیت انجام شده است. این پروژه بزرگ در بخش راه اندازی تصفیه خانه ۵۶ درصد پیشرفت داشته و در بخش اجرای تونل و خطوط اصلی نزدیک به ۱۹۰ کیلومتر تونل در شهر تهران اجرا شده که معادل ۹۰ درصد پیشرفت در این طرح است.
با تکمیل تونل فاضلاب روی غرب تهران و با هدف تأمین دبی تصفیه خانه فاضلاب غرب تهران (فیروزبهرام)، سال جاری نصب گسترده انشعاب فاضلاب در مناطق ۹، ۲ و ۵ شهرداری تهران شروع شد تا ساکنان غرب پایتخت از امکانات این پروژه زیست محیطی بهره مند شوند.



1400/12/28
15:17:30
5.0 / 5
353
تگهای خبر: استاندارد , بهره برداری , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است