سهم صکوک انتشار یافته در حوزه انرژی مشخص شد

سهم صکوک انتشار یافته در حوزه انرژی مشخص شد

به گزارش آوا مسکن یک فعال بازار سرمایه سهم صکوک انتشار یافته در حوزه انرژی نسبت به کل صکوک انتشار یافته را اعلام نمود و اظهار داشت: بیشترین صکوک انتشار یافته به ترتیب از جانب بخش نفت و گاز (حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان) و پس از آن پتروشیمی (حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان) و بعد برق (حدود ۴ هزار میلیارد تومان) بوده است.


به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا، بهنام محسنی در پنل تخصصی هفتمین کنگره نفت و نیرو با مبحث روش های نوین تأمین مالی و ظرفیت های بازار سرمایه درمورد توسعه خدمات تأمین مالی اظهار داشت: صندوق هیبریدی-ارزی، اوراق مشارکت بلند مدت، اوراق بدهی مبتنی بر گواهی سپرده کالایی (ETN) و استفاده از مدل اوراق گواهی ظرفیت در سایر حوزه های انرژی، چهار ابزار پیشنهادی برای توسعه خدمات تأمین مالی هستند که شرکت ها می توانند برای تأمین مالی از ان استفاده کنند.
سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیارد دلاری وزارت نفت در جهت توسعه صنعت نفت
وی افزود: بررسی صنعت نفت در ایران نشان داده است میزان تولید نفت کشور در طول سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰ دستخوش تغییرات زیادی بوده است. بگونه ای که باوجود این که تولید در سال ۱۳۸۶ به بیشتر از یک میلیارد و ۴۹۸ میلیون بشکه در سال رسیده بود اما سال گذشته این رقم در کمترین سطح ۱۹ سال گذشته قرار گرفت و به ۷۲۶ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد و سال جاری پیشبینی می شود تولید به ۹۰۳ میلیون بشکه افزایش یابد. طبق برنامه عرضه شده در وزارت نفت، تا سال ۱۴۰۸ باید شاهد افزایش تولید نفت از ۴ میلیون بشکه به ۵٫۷ میلیون بشکه در روز و افزایش تولید گاز از یک میلیارد متر مکعب به ۱٫۵ میلیارد متر مکعب در روز باشیم. سرمایه مورد نیاز تخمین زده شده در این برنامه، از سال اول برنامه تا هشت سال جمعا ۱۶۰ میلیارد دلار است.
ضرورت سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر
محسنی در بررسی صنعت برق کشور ضمن اشاره به میزان برق مصرفی اظهار داشت: میزان برق مصرفی در کشور تا آخر آبان ماه ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ با رشد ۱۲ درصدی همراه بوده در حالیکه کل ظرفیت تولید برق کشور نسبت به سال قبل به میزان یک درصد افزایش داشته است.
این فعال بازار سرمایه افزود: با عنایت به اهمیت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و ظرفیت های جغرافیایی موجود این حوزه در کشور، لزوم توجه بیشتر فعالان حوزه انرژی به سرمایه گذاری در نیروگاه های تجدیدپذیر وسبز احساس می شود. کل ظرفیت نصب شده انرژی های تجدیدپذیر و پاک برابر ۹۰۴ مگاوات بوده که این میزان به اندازه یک درصد از کل ظرفیت نصب شده نیروگاهی در کل کشور است.
سهم صکوک انتشار یافته در حوزه انرژی نسبت به کل صکوک منتشر شده
وی پیرامون تأمین مالی صورت گرفته در صنعت انرژی نگاهی به مقایسه حجم صکوک انتشار یافته درحوزه انرژی نسبت به کل صکوک منتشره از سال ۱۳۹۶ تابحال داشت و توضیح داد: سهم صکوک انتشار یافته در حوزه انرژی در سال ۱۳۹۷ به نسبت کل صکوک انتشار یافته، حجم بالاتری نسبت به سال ۱۳۹۶ داشت و به ۱۷ درصد رسید. در صورتی که این عدد در سال ۱۳۹۸ تنها ۱۰ درصد بود و پارسال به ۱۶ درصد افزایش پیدا کرد، اما سال جاری این عدد ۹ درصد کاسته شده است.
محسنی همینطور درمورد صکوک انتشار یافته در حوزه انرژی اظهار نمود: بیشترین صکوک انتشار یافته به ترتیب از جانب بخش نفت و گاز (حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان) و پس از آن پتروشیمی (حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان) و بعد برق (حدود ۴ هزار میلیارد تومان) بوده است.
مدیرعامل تأمین سرمایه تمدن صکوک انتشار یافته توسط این شرکت در سال ۱۳۹۹ را شامل صکوک اجاره نفت و گاز پارسیان، صکوک اجاره صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سلف موازی نفت خام سنگین صادراتی و سلف آرین ماهتاب گستر در حوزه نفت و انرژی و اوراق مرابحه وزارت اقتصاد و دارایی، اوراق مشارکت شهرداری های اصفهان، تبریز، تهران و شیراز عنوان نمود و اظهار داشت: صکوک انتشار یافته توسط تأمین سرمایه تمدن تا ابتدای بهمن ماه ۱۴۰۰شامل مرابحه ایران خودرو، مرابحه بهمن دیزل، مرابحه بهمن موتور، مرابحه عام دولت، مرابحه کرمان موتور و شهرداری اردبیل است.
محسنی افزود: شرکت تأمین سرمایه تمدن در سه سال گذشته نسبت به عرضه اولیه شرکتهای پتروشیمی تندگویان، نوری و ارومیه اقدام نموده است که در این بین حدود ۲۸ درصد از سهم بازار در عرضه های اولیه حوزه انرژی به این شرکت اختصاص دارد.

وی در قسمتی دیگر از سخنرانی خود در تشریح انواع روش های تأمین مالی اظهار داشت: دو نوع تأمین مالی وجود دارد یکی تأمین مالی سرمایه ای و دیگری تأمین مالی بدهی که شامل اوراق اجاره، اوراق مرابحه، اوراق منفعت، اوراق سلف، اوراق مشارکت و اوراق استصناع می شود. این خدمات همچون خدمات اصلی تأمین سرمایه تمدن در حوزه تأمین مالی هم به حساب می آید.
سایر خدمات تأمین سرمایه تمدن شامل ادغام و تملیک، ارزشگذاری و ارزیابی اقتصادی، طراحی راهکار تأمین مالی، بازارگردانی اوراق و سهام و قراردادهای آتی، صندوق پروژه و صندوق جسورانه، استفاده از ظرفیت شرکت پروژه (PDPC)، تأمین مالی جمعی و اوراق گام میشود.

بر طبق این گزارش، محسنی افزود: صندوق هیبریدی-ارزی، اوراق مشارکت بلند مدت، اوراق بدهی مبتنی بر گواهی سپرده کالایی (ETN) و استفاده از مدل اوراق گواهی ظرفیت در سایر حوزه های انرژی ۴ ابزار پیشنهادی برای توسعه خدمات تأمین مالی هستند که میتوان به آنها اشاره نمود.



1400/11/16
22:38:35
5.0 / 5
433
تگهای خبر: ابزار , توسعه , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است