رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری عنوان كرد:

کاهش فرسایش آبی کشور با آبخیزداری

کاهش فرسایش آبی کشور با آبخیزداری

به گزارش آوا مسکن خوزستان رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به عملیات آبخیزداری اظهار داشت: با کار آبخیزداری، متوسط فرسایش آبی کشور که سالانه بیشتر از ۱۶ تن در هکتار است، را میتوان به میزان ۹ تن کم کرد.



مسعود منصور در آیین عملیات اجرایی طرح ۲ هزار هکتاری بیابان زدایی که امروز( ۲۹ دی ماه) در منطقه صنعتی کریت کمپ انجام شد، اظهار نمود: کشور خشک و نیمه خشک ما، مشکلات عدیده ای در زمینه فرونشست، فرسایش، رسوب و تخلیه آبخوان ها و دیگر مسائل دارد، نیازمند نهضتی همگانی برای حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی دارد. همه باید در این راستا پای کار بیایند تا مشکلات، حل شوند.

به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که متولی مدیریت بیشتر از ۸۳ درصد از عرصه های کشور است، بیشترین وظیفه را در جهت حفظ این منابع دارد. با کار آبخیزداری، متوسط فرسایش آبی کشور که سالانه بیشتر از ۱۶ تن در هکتار است، را میتوان به میزان ۹ تن کم کرد.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به این که با کار آبخیزداری حدود ۷۰ درصد از خسارات سیل ها کاسته می شود، اظهار داشت: بیشتر از ۴۵۰ شهر و ۸ هزار روستا و آبادی در معرض سیلاب ها هستند؛ یعنی از ۱۲۵ میلیون هکتار عرصه کشور که نیازمند آبخیزداری است، ۲۵ میلیون هکتار آن، پهنه های سیل خیز بحرانی در کشور می باشند.

منصور بیان نمود: در ۳۰ سال گذشته، بیشتر از ۷ هزار سیلاب را در کشور داشته ایم و هر سیلاب به صورت متوسط، ۴۰ میلیارد تومان خسارت را در بر دارد. رویکرد کشور با مساعدت دولت و مجلس، باید به سمت پیشگیری در این خصوص برود.

وی اضافه کرد: اگر نهضت هایی که پس از وقوع سیل به وجود می آید، بخشی از آنها مانند مدیریت روان آب ها و اقدامات بیومکانیک در پیش از وقوع سیل ها صورت گیرد، به کاهش میزان خسارات سیل کمک خواهد نمود.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشورگفت: ۴۰ هزار و ۴۰۰ رشته قنات در سطح کشور وجود دارد که حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد آنها به سمت کم آبی و خشکی می رود که با اقدامات آبخیزداری حدود ۹ هزار و ۸۰۰ قنات در معرض پر آبی قرار گرفتند.

منصور تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات، در ارتباط با بحث ریزگردها و عرصه های بیابانی است که بخشی از آن هم در استان خوزستان قرار دارد. بیشتر از ۷۰۰ خیر آبخیزدار در سطح کشور وجود دارد که تابحال بیشتر از ۲۵۰ هزار هکتار آبخیزداری انجام داده اند.

وی اضافه کرد: حدود ۲ هزار تشکل مردمی از سال قبل به وجود آمده که این تشکل ها در عرصه آمده اند و کار منابع طبیعی انجام می دهند.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: ۱۵۰ هزار همیار طبیعت در سامانه های ما ثبت نام کرده اند که در هنگام حریق در جنگلها و دیگر مسائل، بسیج می شوند.

منصور افزود: همچون مصادیق بارز مسئولیت های اجتماعی این است که صاحبان صنایع و صنعت هم در کنار ما برای رفع مشکل آلودگی های زیست محیطی، حفظ خاک و پیشگیری از ریزگردها کمک می کنند.

وی اظهار داشت: امیدوار هستم که این اقدام بیابان زدایی که توسط شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انجام شده است، گسترش پیدا کند و ما هم در سازمان، با تقویت منابع اعتباری استان در زمینه آبخیزداری و مبارزه با بیابان زدایی کمک می نماییم تا استان خوزستان که دین خویش را به خوبی در دوران دفاع مقدس ادا کرده است ما هم به این استان دین خویش را ادا نماییم.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان نمود: در بارندگی های نیمه دی ماه، حدود ۴ هزار و ۹۶۸ میلیون مترمکعب آب در ۸ استان جاری شد که یکی از آنها هم خوزستان بود. با اقدامات آبخیزداری در این مناطق توانستیم یک هزار و ۹۸۰ میلیون مترمکعب از این آب ها را مدیریت نماییم. از این میزان آب حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب در استان خوزستان بوده است و امیدوارم گسترش فعالیتهای آبخیزداری به مطلوب تر شدن شرایط در استان کمک نماید.





منبع:

1400/10/30
10:47:29
5.0 / 5
455
تگهای خبر: تقویت , ثبت نام , روستا , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است