تشخیص كووید-۱۹ در ۴۵ دقیقه با كیت جدید پژوهشگران كشور

تشخیص كووید-۱۹ در ۴۵ دقیقه با كیت جدید پژوهشگران كشور

آوا مسكن: پژوهشگران سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با بهره گیری از یك روش نوین كیت های تشخیص كووید-19 را معرفی كردند كه در مدت 45 دقیقه قادر به تشخیص این ویروس می باشد و بگفته آنها برنامه توسعه ای برای كاهش زمان تشخیص در دستور كار آنها قرار دارد.


به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا دکتر محسن واعظ، عضو هیات علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران امروز در وبینار روش های تشخیص سریع و حساس ویروس کرونا که در پژوهشگاه ملی زیست فناوری برگزار شد، با اشاره به خاصیت های کرونا ویروس جدید (کووید-۱۹) اظهار داشت: از آنجایی که این ویروس ارگان های مختلفی را درگیر می کند، بدین جهت علایم بالینی بروز این بیماری در افراد مختلف، متفاوت می باشد.
وی ردیابی این ویروس و تشخیص هوشمند را از الزامات مهار این بیماری نام برد و تصریح کرد: با شرایط عالم گیر بیماری، فقدان واکسن و داروی موثر یکی از سفارش های سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) تاکید مکرر در انجام حداکثری آزمون های تشخیصی و غربالگری افراد قرار گرفته است. در این بین علاوه بر بیماران مبتلا به کووید-۱۹ با علایم حاد تنفسی، ناقلین بدون علامت یکی از چالش های پیشرو در جوامع جهت کنترل این همه گیری بوده و به کارگیری روش های غربالگری سریع و ساده در امتداد مدیریت و کنترل بیماری نقش مهمی را ایفا می کند.
واعظ با تاکید بر اینکه برای ساخت کیت های تجاری و تشخیصی کووید-۱۹سه روش وجود دارد، اظهار نمود: "واکنش زنجیره های پلیمراز همپا Real Time PCR "، "سرولوژیکی" و "تکثیر همدما بواسطه حلقه (LAMP)" همچون روش های تولید کیت های تشخیصی کووید-۱۹ به شمار می روند.
عضو هیات علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با اشاره به اجرای پروژه "طراحی و ساخت کیت میدانی تشخیص ساده و سریع کرونا ویروس بر پایه روش تکثیر همدما بواسطه حلقه یا رونویسی" در این سازمان، تصریح کرد: ما در این پروژه برای ساخت این کیت تشخیصی از روش "لمپ (LAMP) یا روش تکثیر همدما بواسطه حلقه بهره بردیم.
این محقق روش لمپ را یک روش شناسایی مولکولی نوظهور در هزاره سوم میلادی دانست که جای خودرا در تشخیص میکروارگانیسم ها خصوصاً عوامل بیماریهای عفونی همچون ویروس ها باز کرده است.
واعظ افزود: این روش در مقایسه با روش واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) از حساسیت، اختصاصیت و سرعت بالاتر در تکثیر اسید نوکلئیک برخوردار است، ضمن آنکه انجام چرخه تکثیر DNA در وضعیت همدما را جهت شناسایی میدانی میکروارگانیسم ها مناسب می کند.
بگفته مجری طرح از آنجائیکه در این روش کلیه مراحل تکثیر در یک دما صورت می گیرد، بدین جهت به دستگاه ها و تجهیزات پیچیده و گرانقیمت نیازی ندارد و همین طور امکان انجام آزمون به صورت میدانی با قابلیت افزایش مقیاس جهت بهره برداری نیز برقرار است.
وی با اشاره به مزایای استفاده از این روش اظهار داشت: اختصاصی بودن بالا به سبب استفاده از ۶ تا ۸ پرایمر بجای ۲ پرایمر، حساسیت بالاتر در حضور کمتر از ۱۰ نسخه از ژنوم ویروس، عدم نیاز به دستگاه گرانقیمت، قابل استفاده توسط پرسنل با حداقل آموزش، امکان افزایش مقیاس و اجرا در وضعیت میدانی، تاثیرپذیری کمتر روش در مقابل مهارکنندگان واکنش مانند ممانعت کننده های موجود در نمونه بیمار، قابلیت ساده تولید انبوه، قابلیت قرائت ساده و سریع نتایج همچون مزایای استفاده از این روش برای تشخیص کووید-۱۹ در بیماران است.
واعظ با اشاره به نتایج به دست آمده از اجرای این طرح، اشاره کرد: کیت تولید شده برای تشخیص وجود کووید-۱۹ در مدت ۴۵ دقیقه بهینه سازی شده و اقدامات توسعه ای برای کاهش زمان تشخیص در دستور کار قرار دارد.




منبع:

1399/08/28
13:39:44
5.0 / 5
1231
تگهای خبر: بهره برداری , تجهیزات , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است