استفاده از سرمایه مردمی، چاره تامین مالی راه اندازی پتروپالایشگاه ها

استفاده از سرمایه مردمی، چاره تامین مالی راه اندازی پتروپالایشگاه ها

آوا مسكن: موضوع «ساخت پتروپالایشگاه ها» با حضور كارشناس اقتصادی بررسی گردید.


به گزارش آوا مسكن به نقل از ایسنا، هادی سلیمی زاده، كارشناس اقتصادی با تاكید بر نیاز به مقاوم شدن اقتصاد كشور، اظهار داشت: تحریم ها در اقتصادهای مختلف وجود داشته است. اقتصاد كشور با همچنان وابسته به نفت می باشد. اما به سبب تحریم، صادرات نفت از دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشكه، به تنها ۵۰۰ هزار بشكه رسیده است.
وی افزود: درگذشته بنزین كشور هم تحریم شد، اما ما توانستیم در تولید بنزین خودكفا شویم و الان تحریم بنزین دیگر مطرح نیست. بدین سبب درباب نفت نیز باید همین مسیر دنبال شود. ما باید از صادرات نفت بی نیاز شویم. باید كاری شود كه كشور نه تنها صادركننده نفت نباشد بلكه آنرا وارد كند. چونكه سودهای سرشاری دارد.
سلیمی زاده اظهار داشت: راه اندازی پالایشگاه ها و پتروشیمی ها، سودهای بسیار عالی دارد. دنیا به سمت راه اندازی پتروپالایشگاه ها رفته است. روند كار در پتروپالایشگاه ها بدین صورت است كه نفت خام در پالایشگاه تصفیه می شود و موادی كه از آن حاصل می شود در پتروشیمی به كار می آید. بدین ترتیب محصول نفت خام تحریم پذیر نیست.
وی ادامه داد: اگر پتروشیمی و پالایشگاه، كنار هم راه اندازی شوند، صرفه جویی هایی دارند. در این خصوص باید اظهار داشت كه ارزش افزوده نفت خام، با پالایش ۳ برابر و با حضور در پتروشیمی ها ۱۰ برابر خواهد شد. به عبارت دیگر ارزش افزوده نفت با حضور در پالایشگاه ها و پتروشیمی ها ۱۵ برابر می شود.

كارشناس اقتصادی برنامه پایش اظهار داشت: بنا بر این است كه كشوری مانند آمریكا، چاه های نفت خودرا بسته است تا با واردات نفت، از ارزش افزوده آن استفاده نماید. تأسیس پتروپالایشگاه ها بیشتر از ۳۰۰ هزار فرصت شغلی به وجود می آورد و به همین زیست نیز كمتر لطمه می رساند.
سلیمی زاده اضافه كرد: ما در زمینه راه اندازی پتروپالایشگاه ها، هیچ مشكلی نداریم ضمن اینكه مواد اولیه و دانش فنی آنرا داریم. ستاره خلیج فارس نمونه همین پتروپالایشگاه ها است كه به یكی از صادركنندگان بزرگ بنزین است و از این صادرات بیشتر از یك و نیم میلیارد دلار درآمد داشته است.
وی با تاكید بر اینكه تحریم بنزین به یك فرصت برای تولید و صادرات بنزین تبدیل شد، اظهار داشت: برای راه اندازی پتروپالایشگاه ها ما مشكل تامین منابع مالی آنرا داریم. در دنیا یا شركت های چندملیتی یا كنسرسیومی متشكل از بانك ها برای راه اندازی پتروپالایشگاه ها سرمایه گذاری می كنند. البته تلفیقی از شركت های چندملیتی و بانك ها و سرمایه های مردمی نیز می تواند برای راه اندازی پتروپالایشگاه ها مورداستفاده قرار گیرد.
سلیمی زاده اضافه كرد: حاشیه سود یك مجتمع پالایشگاهی هفت درصد، مجتمع پتروشیمی ۸۷ درصد و یك پتروپالایشگاه ۱۸۷ درصد است كه نشان دهنده صرفه اقتصادی پتروپالایشگاه ها است. ۸۰ میلیارد دلار منابع مالی برای راه اندازی پتروپالایشگاه ها نیاز است كه تقریباً برابر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.
سلیمی زاده بابیان اینكه نقدینگی كشور دو هزار هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: عمده این نقدینگی در سپرده های بانكی است كه سالانه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان خلق پول می كند و خود عامل مهمی در تورم است. حال اگر یك چهارم این پول به سرمایه گذاری برای راه اندازی پتروپالایشگاه ها اختصاص پیدا كند، بیشتر از سود بانك، به مردم سود تعلق می گیرد. به شكلی كه كل مبلغ سرمایه گذاری در سال اول بهره برداری پتروپالایشگاه، بازمی گردد و از سال دوم بهره برداری به بعد حداقل ۴۰ درصد سود به مردم تعلق می گیرد.
این كارشناس اقتصادی اضافه كرد: دولت باید دراین زمینه با تشكیل صندوق های سرمایه گذاری، نقدینگی را به این سمت سوق دهند. به شكلی كه مردم با مقایسه سود بانك ها و سود پتروپالایشگاه ها، تصمیم بگیرند در كجا سرمایه گذاری كنند.
سلیمی زاده درانتها اضافه كرد: با پول های داخل كشور می توان پترو پالایشگاه ها را راه اندازی كرد و می توان مشكلات تحریم نفتی را نیز حل كرد.




منبع:

1398/11/18
20:21:37
5.0 / 5
4384
تگهای خبر: احداث , بهره برداری , تولید , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است