ساخت مفصل مصنوعی لگن در كشور

ساخت مفصل مصنوعی لگن در كشور

به گزارش آوا مسكن محققان یكی از شركتهای دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت مفصل مصنوعی لگن شدند.


به گزارش آوا مسكن به نقل از ایسنا، هادی جواهری، مدیر عامل این شركت دانش بنیان در این رابطه اظهار داشت: این شركت نخستین تولیدكننده مفصل زانو در كشور بود و به ضرس قاطع می توان اظهار داشت كه این مجموعه علمی پژوهشی نخستین و تنها تولیدكننده مفصل مصنوعی لگن در كشور به حساب می آید كه تا قبل از این از تولیدكنندگان آمریكایی، كره ای و چینی خریداری می شد.
جواهری اضافه كرد: هم اكنون ۱۷ تا ۲۰ درصد بازار از مفصل مصنوعی لگن تولید شده توسط مجموعه ما استفاده می نماید، قریب ۳۰۰ تا ۳۵۰ جراح با ما همكاری دارند و خیلی از بیمارستان های ارتوپدی كشور به صورت مستقیم این محصول را از شركت خریداری می كنند. واردكنندگانی كه مفصل مصنوعی لگن را وارد می كنند، معمولاً آنرا با نرخ ۵ تا ۷ میلیون تومان به مراكز پزشكی عرضه می كنند، در حالیكه محصول داخلی با نرخ ۳ تا ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به دست بیمار می رسد و این تفاوت قیمت مهم می باشد. هر چند جراحی انجام گرفته برای تعویض این مفصل بسیار ساده تلقی می شود و بیمار می تواند با انجام این جراحی ساده از دردهای مزمن رهایی یابد و كیفیت زندگی اش را به شكل قابل توجهی افزایش دهد، اما تكنولوژی ساخت این محصول ساده نیست و برای تولید آن نیازمند فناوری بالایی هستیم.
مدیر عامل این شركت دانش بنیان خاطرنشان كرد: این محصول باید كاملاً شبیه استخوان باشد و بعد از آن كه در بدن بیمار جا گرفت، نباید برای حركت و سیستم ایمنی بدن شخص دریافت كننده مشكلی ایجاد كند، به همین خاطر تولید آن نیازمند مواد اولیه و ماشین آلات خاص و نسبتاً پیچیده ای است كه باید در یك فرآیند دقیق علمی به تولید محصول بینجامد. هم اكنون هم با همكاری یك شركت فرانسوی در حال تولید سیمان ارتوپدی هستیم كه در كلیه عمل های مربوط به تعویض كاربرد دارد و تاكنون در كشور تولید نشده است.
بر مبنای اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با رشد امكانات و كیفیت زندگی، متوسط طول عمر یا همان شاخص امید به زندگی از ۵۹ سال در اوایل انقلاب به متوسط ۷۴ سال در سال ۱۳۹۸ رسیده است. همین مبحث سبب شده كه درصد سالمندان در جامعه افزایش یابد. بنا بر پیشبینی ها در سال ۱۴۰۰ سهم سالمندان از كل جمعیت كشور، از مرز ۱۰ درصد عبور خواهد نمود و در سال ۱۴۳۰ این رقم از ۲۶درصد هم فراتر خواهد رفت. این مساله بعنوان نشانه ای از توسعه روز افزون بازار پزشكی سالمندان تعبیر می شود.
به قول متخصصین پزشكی با عبور سن افراد از ۷۰ سال، احتمال بالایی وجود دارد كه آنها به عمل تعویض مفصل در زانو یا لگن نیاز پیدا كنند. سالانه بین ۴۰ تا ۵۰ هزار بیمار نیازمند تعویض مفصل زانو در كشور وجود دارد كه تكنولوژی ساخت آن بیشتر از این در كشور بومی سازی شده است. مفصل مصنوعی لگن هم یك محصول پركاربرد به حساب می آید كه تا پیش از این صرفاً از راه واردات تامین می شد. مفصل مصنوعی لگن عموماً ساختاری متشكل از فلز و پلی اتیلن یا سرامیك دارد و به جای مفصل طبیعی لگن كه به عللی گرفتار تخریب شده است، در محل آن كار گذاشته می شود.
مفصل مصنوعی لگن درد ناشی از تخریب مفصل را از بین برده و می تواند توانایی بیمار در انجام فعالیت های بدنی را به نحو قابل ملاحظه ای بهبود بخشد. مفصل مصنوعی لگن می تواند دامنه حركتی فرد بیمار را بهتر كرده و كوتاهی اندام بیمار را تا حدود زیادی جبران كند. معمولاً بیماران در اثر آرتروز و ساییدگی، بد جوش خوردن شكستگی یا عفونت به تعویض مفصل نیاز پیدا می كنند.



1398/07/06
22:42:56
5.0 / 5
4190
تگهای خبر: اثر , توسعه , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است